Recept: mini paaspavlova’s met blauwe bes en verse kaas

9 maart 2023 - Nog op zoek naar de perfecte afsluiter van jouw jaarlijkse paasbrunch? Dan is dit luchtige (mini) dessert van Campina exact wat je zoekt. Met deze “minipavlova’s” met blauwe bessen en verse kaas leg je ongetwijfeld jouw gasten in de watten: krokant van buiten met een zachte smeuïge kern en heerlijk fruit. Pure verwennerij! 

Ingrediënten voor 12 minipavlova’s:

Voor de meringue: 

150 g vers eiwit (ca. 5 eieren) ​
Snufje zout ​
250 g fijne suiker ​
1 theelepel citroensap (of witte azijn) ​
1 eetlepel maïszetmeel

Voor de vulling: ​
250 ml Campina Volle Room 33% ​
1 à 2 eetlepels kristalsuiker ​
150 g Campina Verse Kaas Vol ​

Voor de topping:
 ​
500 g verse blauwe bessen ​
100 ml water ​
30 g poedersuiker ​
Scheutje citroensap
​ ½ theelepel kaneel

Bereiding meringue:

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede.
  2. Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden.
  3. Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door.
  4. Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel.
  5. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad.
  6. Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.

Bereiding topping: ​ 

  1. Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel.
  2. De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef.
  3. Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen


Bereiding vulling: 

  1. Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op.
  2. Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.


Afwerking:

  1. Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen.
  2. Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.

De Belgische Campina-room zorgt voor een lekkere, smeuïge textuur. De room is gemaakt van Belgische weidemelk, dat is melk van koeien die minstens 120 dagen van de lente tot de herfst in de weide grazen. 

De Campina Verse Kaas, is met zijn typerende zachte en smeuïge smaak, een 100% natuurlijk product boordevol essentiële voedingsstoffen. Zo is het van nature rijk aan eiwitten en calcium.

Elise Noyez is een getalenteerd freelance schrijfster, fotografe en foodstyliste. Met haar voorliefde voor culinaire zoetigheden bakte ze voor Pasen, in samenwerking met Campina, deze overheerlijke minipavlova’s. Sluit jouw paasbrunch af met deze gevulde meringue nestjes en je blaast garanti jouw gasten omver!


Download hier beeldmateriaal


Voor meer informatie: [email protected].

Over Campina ​
Campina, een merk van zuivelproducent FrieslandCampina, is Belgische weidemelk van boeren die zorg dragen voor dier en natuur. Campina-melk en Campina-romen komen namelijk van koeien die van de lente tot de herfst, minimaal 120 dagen per jaar, minstens zes uur per dag in de wei grazen. Er staan maximaal tien koeien per hectare samen.

Over FrieslandCampina België ​
FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 16.995 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.250 werknemers en heeft 4 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er drie productielocaties in Aalter, Bornem en Lummen die zijn gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room en desserts. 

 

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Friesland-campina-press

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 15.703 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.250 werknemers en heeft 4 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er drie productielocaties in Aalter, Bornem en Lummen die zijn gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room en desserts.

In het portfolio van FrieslandCampina zitten naast de zuivelmerken Campina en Joyvalle ook merken van melkbereidingen zoals Cécémel en Fristi. De zuivelproducent is ook bekend van het koffiemelkmerk Nutroma, de vleesvervanger Valess en de kaas Milner. Tenslotte heeft FrieslandCampina ook twee merken voor professionals onder zijn paraplu: enerzijds Debic – een zuivelmerk voor chefs, banketbakkers en anderen in de foodservice-markt, en anderzijds Lattiz, een slimme melkoplossing voor perfect melkschuim.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com.