Voedzaam, verrukkelijk, Valess

Vliegensvlugge veggie-recepten

Laat je inner chef los en bereid zalige en zomerse gerechten met Valess. Valess is een melkgebaseerde vleesvervanger en verleidt zowel flexitariërs als vegetariërs met het délicieuse gamma. De producten zijn op basis van melkvezels, allen rijk aan calcium en proteïne. Maar het is vooral de lekkere en stevige bite die verrast.

Zin om uit te pakken met een samenspel van textuur, smaken en kleur? Foodstyliste en receptontwikkelaar Lot Van Riel bedacht twee vliegensvlugge gerechten die de zomer op je bord brengen. Waan je in de Italiaanse sferen met de Valess Tomato Mozzarella Schnitzel. Burgerfans worden verwend met de Crispy Chicken Style Burger. Smakelijk!

 

Valess Tomato Mozzarella Schnitzel met panzanella

Ingrediënten 2p. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

  • 2 Valess Tomato Mozzarella Schnitzels
  • 300 g kerstomaten (mengeling) naar keuze
  • 1 bol mozzarella
  • sap van 1 citroen
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele sprietjes dille
  • enkele blaadjes basilicum
  • ½ ciabatta
  • 4 el olijfolie
  • peper en grof zeezout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de stukjes brood mooi goudbruin en krokant in ongeveer 3 à 5 min.
  3. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in partjes.
  4. Hak de kruiden grof. Pers het sap van de citroen en meng deze samen met de gehakte kruiden onder de resterende olijfolie. Kruid af met peper en zout en meng goed.
  5. Maak een salade van alle groenten en meng het brood eronder.
  6. Werk af met verse kruiden.
  7. Bereid de Valess Tomato Mozzarella Schnitzel volgens één van de bereidingswijzen op de verpakking en serveer deze als ster van het bord.

 

Valess Crispy Chicken Style Burger

Ingrediënten 2p. 

  • 2 Valess Crispy Chicken Style Burger
  • 2 tijgerpistolets
  • 50 g rucola
  • 1 pruimtomaat
  • ½ rode ui
  • ½ bussel radijsjes
  • ¼ komkommer
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de tzatziki

  • ½ komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • zeste en sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g dragon
  • 5 g dille
  • 1 kl olijfolie
  • peper en grof zeezout

 

Bereiding:

  1. Start met het maken van de tzatziki. Pel hiervoor de knoflook en snipper fijn. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp grof. Doe in een zeefje en laat 15 min goed uitlekken.
  2. Hak de groene kruiden grof. Meng alle ingrediënten nu voor de tzatziki en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  3. Spoel de rucola en zwier droog. Spoel de pruimtomaat en snijd in fijne schijfjes. Snijd het loof van de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline als je dat hebt.
  4. Snijd de komkommer overlangs in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Bestrooi met de suiker en overgiet met de rode wijnazijn.
  5. Bak de Valess Crispy Chicken Style Burger volgens één van de bereidingswijzen op de verpakking.
  6. Snijd de broodjes doormidden.
  7. Beleg de broodjes als volgt: besmeer de onderkant van de pistolet met tzatziki. Schik er de burger op. Beleg met de rucola salade en verdeel daarover de plakjes radijs, tomaat en komkommer. Top met de gepekelde rode ui. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek vast met een prikker.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Friesland-campina-press

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 15.703 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.250 werknemers en heeft 4 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er drie productielocaties in Aalter, Bornem en Lummen die zijn gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room en desserts.

In het portfolio van FrieslandCampina zitten naast de zuivelmerken Campina en Joyvalle ook merken van melkbereidingen zoals Cécémel en Fristi. De zuivelproducent is ook bekend van het koffiemelkmerk Nutroma, de vleesvervanger Valess en de kaas Milner. Tenslotte heeft FrieslandCampina ook twee merken voor professionals onder zijn paraplu: enerzijds Debic – een zuivelmerk voor chefs, banketbakkers en anderen in de foodservice-markt, en anderzijds Lattiz, een slimme melkoplossing voor perfect melkschuim.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com.